bakkebanner

Logo softsmoked salmon transparent

                                                                        info@softsmoked.dk 

Link : Royalsmoke.dk

Link FVS: Kontrolrapporter

 

Det siger næsten sig selv!

 

Røgning og rygning opfatter mange som to forskellige ting - men man kan både ryge laks og tobak, hvis man spørger Dansk Sprognævn! Det er trods alt også to sider af samme sag. Ved forbrænding fremkommer skadelige tjærestoffer, der kan påvirke vores sundhed. Disse stoffer findes i røgen, så røg skal du helst undgå, hvad enten du spiser den - eller trækker den ned i lungerne.

Du kan se på overfladen af en traditionelt røget laks, hvor røgen samler sig - den såkaldte røgehinde. Herfra trænger stofferne ned i laksen. 

I stedet for opsamler vi røgen og renser smagspartiklerne, inden de kommer på laksen. Dermed kan de uønskede stoffer undgås. Laksen behandles efterfølgende med en ny raffineret metode, hvor røgen bliver det krydderi, der giver den eftetragtede smag - uden røgehinde.

Ser du ind i en røgeovn, ser du, hvad der lægger sig på laksen, og så ved du sikkert også, hvad det er, vi taler om - det siger næsten sig selv.

Den rensede røg ser du til venstre - til højre ser du det, du bør undgå!

Fødevarestyrelsen har skrevet om de skadelige stoffer: