salt hand

 

Logo softsmoked salmon transparent

                                                                        info@softsmoked.dk 

Link : Royalsmoke.dk

Link FVS: Kontrolrapporter

 

SoftSmoked laks er tørsaltet uden brug af sukker.

  

DSC 0065banner

 

Saltning:

Røget laks skal saltes, men der er flere måder at gøre det på:

Ved stiksaltning benyttes en saltlage, der pumpes ind i laksen for at få et større udbytte, ligesom vi kender det fra hamburgerryggen. Når du køber billig laks, kan du næsten være sikker på, at den er stiksaltet.

Tørsaltning er den traditionelle saltningsmetode, hvor laksen lægges i salt i en længere periode. Saltet fordeler sig naturligt i laksen.

Kombisaltning er en blanding af de to metoder, benyttes blandt andet, når der tilsættes syre til laksen.

Der kan også tilsættes sukker i forbindelse med saltninger for at tilsætte sødme.

Nitritsalt farver laksekødet rødt, men er ulovligt pga kræftrisiko. På trods heraf  kan virksomheder fristes til at benytte det, se dette link:

Læs: